“Mat och värme”…

Nu är inte jag nÃ¥gon vindrickare, om det inte stÃ¥r “bränn” framför, men “Australian Wine Club” har vinprovning i Haparanda och Kalix i slutet av mÃ¥naden för de som är intresserade! “Bara en sÃ¥n sak”, om vi brukar säga!

Medtag chaufför om ni rÃ¥kar svälja… :wink:

Nåväl, igår var det årets (kanske vinterns?) kallaste dag och efterföljande natten var jerält kall, så det som skulle göras igår gjordes idag istället då bilarna stod ovärmda igår.

Vad som gjordes då?

Vattenledningar pÃ¥ “ett ställe” blÃ¥stes tomma för att förebygga en eventuell frysning, samt att villkoren för en motoriserad shuntventil, pÃ¥ “ett annat ställe”, trimmades litegrann, bl a lite lägre öppningstemp.

Sen ser man ju om det blev bättre eller bara annorlunda… :mrgreen:

Och för att hålla värmen inombords skrämdes nyss köttfärssåsen, till lunch-spaghettin, upp med en ansenlig mängd Sambal Oelek och i munnen kändes det varmt i alla fall.

En brasa i kaminen hjälper till för resten av kroppens värmehÃ¥llning…

Då vi var på Frasses, förra gången vi åt snabbmat i centralorten, så bestämdes det att vi åker till Max idag.

Fyraåringen säger dock: Pappa, kan vi inte gå på den där andra Max, som är där vi köpte Northons skridskor?

Mmmm, säger jag, väl ambitiöst att Ã¥ka till Lule för att gÃ¥ pÃ¥ Max… :mrgreen:

Haparanda passar bättre dÃ¥ vi kan plocka upp en fru och mamma som vi känner, pÃ¥ samma resa… :wink:

Och apropÃ¥ mat, “Knife and Fork”, Oreskaband, har varit uppe tidigare men det är ingen ursäkt…

4 comments

  1. Sheriffen

    Själv har jag lärt mig den hÃ¥rda vägen att inte dricka mer än den procenthalten som finns i Rekordelig cidern pÃ¥ ICA! 🙄